Salta al contingut

PREGUNTES QUE ES FAN ELS JÓVENS

Com pot ajudar-me la Bíblia? Part 3: Aprofita al màxim la teua lectura de la Bíblia

Com pot ajudar-me la Bíblia? Part 3: Aprofita al màxim la teua lectura de la Bíblia

 Si has pensat en llegir la Bíblia, potser t’has fixat que té moltes pàgines. Però, no deixes que això et desanime! Imagina’t que la Bíblia és com un bufet lliure: no pots menjar tot el que veus, però sí que pots escollir el menjar que necessites per a quedar-te satisfet.

 Per a aprofitar al màxim la teua lectura de la Bíblia, has de concentrar-te en el que lliges. Este article t’ajudarà a fer-ho.

En este article vorem:

 Per què és important concentrar-te quan lliges la Bíblia?

 Quan més et concentres en la teua lectura de la Bíblia, més profit trauràs. Pensa en esta comparació: si poses una infusió en aigua calenta i la traus ràpidament, tindrà un poc de sabor. Però si la deixes més temps, en tindrà més.

 Lo mateix passa amb la lectura de la Bíblia. En comptes de llegir ràpidament, és molt millor dedicar temps a pensar en el que estàs llegint. Açò és el que l’escriptor del Salm 119 va fer i, per això, va dir: «Com estime la teua Llei! Tot el dia la porte al pensament» (Salm 119:97).

 Això no vol dir que hages d’estar tot el dia llegint i pensant en la Bíblia. La clau és fer igual que el salmiste: ell va dedicar temps a llegir la Bíblia i això el va ajudar a prendre bones decisions (Salm 119:98-100).

 «Ma mare em va dir una volta: “La setmana té set dies i durant eixos dies dediques temps a fer moltes coses que t’agraden. No seria bo que també li dedicares un temps a Jehovà?”.» (Melanie)

 Si reflexiones en els principis bíblics, estaràs millor preparat per a prendre bones decisions. Per exemple, a l’hora d’escollir els teus amics o quan tingues una temptació per a fer alguna cosa que estiga malament.

 Com pots aprofitar al màxim la teua lectura de la Bíblia?

  •   Planifica’t. Una jove a qui li diuen Julia diu: «Fes un programa per a llegir la Bíblia. Pensa què llegiràs, a on i quan».

  •   Crea un ambient adequat. Una jove a qui li diuen Gianna diu: «Busca un lloc tranquil i avisa a la teua família quan penses llegir la Bíblia per a que no t’interrompen».

     Si utilitzes un dispositiu electrònic, silencia les notificacions. Inclús podries provar utilitzar una bíblia en paper. De fet, les investigacions demostren que llegir una publicació en paper millora la comprensió. Per contra, és més difícil concentrar-se al llegir en un dispositiu.

     «Personalment em distrau llegir en un dispositiu. Quan no són les notificacions, és la bateria o no funciona el meu internet. Mentres que amb un llibre en paper, només m’he de preocupar de tindre prou llum.» (Elena)

  •   Demana ajuda en oració. Demana-li a Jehovà que t’ajude a entendre, recordar i beneficiar-te de la part de la Bíblia que vullgues llegir (Jaume 1:5).

     Per a ser coherent amb el que has demanat en oració, investiga sobre el relat que estigues llegint. Si estàs utilitzant l’aplicació JW Library o llegint la Bíblia online, pots seleccionar el versicle per a trobar més informació i articles relacionats.

  •   Fes-te preguntes. Per exemple: «Què m’ensenya este relat sobre Jehovà? Destaca alguna qualitat d’ell que puga imitar?» (Efesis 5:1). «Quina lliçó d’este relat puc aplicar en la meua vida?» (Salm 119:105). «Puc utilitzar el que he llegit per a ajudar els altres?» (Romans 1:11).

     També podries preguntar-te: «Com es relaciona el que he llegit amb el tema central de la Bíblia?». Esta pregunta és molt important, perquè tot el que està en la Bíblia, des de Gènesi fins a Apocalipsi, es relaciona d’alguna manera amb el tema principal de la Bíblia, és a dir, que Jehovà santificarà el seu nom per mitjà del seu Regne celestial i mostrarà que ell té el dret de governar i que la seua manera de fer-ho és la millor.