Salta al contingut

PREGUNTES QUE ES FAN ELS JÓVENS

El festeig. Part 1: Estic preparat?

El festeig. Part 1: Estic preparat?

 Què implica el festeig?

 Algunes persones comencen a festejar amb algú només per entreteniment. No obstant, en este article, «el festeig» es referix al període de temps que dos persones passen juntes per a saber si són adequades per a casar-se. Aixina que si et poses a festejar amb algú, no només ha de ser per a rebre la seua atenció, sinó que has de tindre un objectiu clar.

 Amb el temps, açò t’ajudarà a prendre una decisió: casar-te o deixar la relació. No obstant, si comences a eixir amb algú, has d’estar preparat per a qualsevol d’estes dos coses.

 En resum: Si penses que estàs preparat per a festejar, també hauries d’estar preparat per a casar-te.

Festejar amb algú sense voler casar-se és com anar a una entrevista de treball sense voler trobar faena

 Estàs preparat per a festejar?

 Com que el festeig és el pas previ al matrimoni, faries bé en pensar quines qualitats pots aportar si al final decidires casar-te amb eixa persona. Per exemple, analitza els següents punts:

  •   Tractar bé a la família. La manera com tractes els teus pares i els teus germans, especialment quan estàs molt estressat, normalment indica com tractaràs el teu cònjuge.

     Principi bíblic: «Llanceu lluny de vosaltres l’amargor, l’enfuriment, la ira, els crits, les injúries i tota classe de maldat» (Efesis 4:31).

     Pregunta’t: «Diria la meua família que els tracte amb respecte? Quan no estem d’acord amb alguna cosa, ¿soc capaç de parlar tranquiŀlament o m’enfade i acabem discutint?».

    Si no eres capaç de gestionar els problemes que tingues amb els teus pares, ¿seràs capaç de fer-ho quan estigues casat?

  •   Saber cedir. Quan et cases, hauràs de tindre en compte el que necessita el teu cònjuge i cedir a sovint a les seues preferències.

     Principi bíblic: «Que ningú no busque el propi interés, sinó el dels altres» (1 Corintis 10:24).

     Pregunta’t: «Vull eixir-me’n sempre amb la meua? Pensen els altres que soc raonable? De quines maneres he demostrat que pose les necessitats dels altres per damunt de les meues?».

  •   Ser humil. Un bon cònjuge admet els seus errors i demana perdó sincerament per ells.

     Principi bíblic: «Tots entropessem sovint» (Jaume 3:2).

     Pregunta’t: «Quan m’equivoque, ho reconec en seguida o pose excuses? M’ofenc fàcilment quan algú em dona consell per a millorar?».

  •   Administrar bé els diners. Si eres responsable amb els diners, evitaràs un dels problemes més comuns en el matrimoni.

     Principi bíblic: «¿Qui de vosaltres, si vol construir una torre, no s’asseu primer a calcular-ne les despeses i veure si té recursos per a acabar-la?» (Lluc 14:28).

     Pregunta’t: «Sé administrar bé els diners o me’ls gaste en seguida? De quines maneres he demostrat que soc responsable gestionant-los?».

  •   Cuidar de l’espiritualitat. Si eres testimoni de Jehovà, és important que tingues una bona rutina d’estudi de la Bíblia i que assistisques a les reunions.

     Principi bíblic: «Feliços els qui reconeixen les seues necessitats espirituals» (Mateu 5:3 La Biblia. Traducción del Nuevo Mundo).

     Pregunta’t: «M’esforce per mantindre forta la meua fe? És la meua rutina espiritual lo més important per a mi o deixe que altres coses em distraguen?».

 En resum: La persona amb qui et cases es mereix un bon cònjuge. A més, si t’esforces per ser eixa classe de cònjuge, és més probable que atragues algú que estiga fent lo mateix.