Salta al contingut

PREGUNTES QUE ES FAN ELS JÓVENS

El festeig. Part 3: Hauríem de trencar?

El festeig. Part 3: Hauríem de trencar?

 Portes un temps eixint amb algú però comences a tindre dubtes? Hauries de continuar amb la relació o hauries de trencar? Este article està pensat per a ajudar-te a prendre la decisió.

En este article vorem:

 Com afrontar els dubtes

 Després d’estar eixint durant un temps, un xic i una xica potser s’adonen que no es pareixen tant com pensaven al principi. Per exemple:

  •   A un li agrada anar a la platja i l’altre preferix fer senderisme.

  •   Un és extravertit i l’altre és més reservat.

  •   Un a voltes diu mentides i l’altre sempre és honest.

 Fixa’t que estes situacions són distintes. Mentres que la primera implica diferències d’interessos, la segona té a vore amb tindre personalitats diferents i la tercera es relaciona amb tindre valors diferents.

 Pensa en açò: Quina d’estes coses et seria més difícil d’aguantar si estiguéreu casats? En quines d’estes situacions podríeu arribar a un acord?

 Un home i una dona poden tindre interessos i personalitats diferents. Aixina i tot, poden tindre un matrimoni feliç. En realitat, ser compatibles no vol dir que hagen de ser idèntics. En alguns casos, l’home i la dona aprenen a compartir els seus gustos i inclús poden arribar a beneficiar-se de la forma de ser de l’altre. a

 Per altra banda, és fonamental que la persona amb qui et cases compartisca els mateixos valors que tu. Per exemple, les teues creences religioses, els valors morals i el que penses que està bé o malament. Si ell o ella no els compartix, és un senyal evident que hauríeu de trencar.

 Per exemple, pensa en les diferències religioses. El llibre Fighting for Your Marriage diu: «Els estudis evidencien que és molt més probable que les parelles que no compartixen religió es divorcien».

 Principi bíblic: «No feu parella -que seria incompatible- amb els no creients» (2 Corintis 6:14, Nou testament, Ed. Quatre Rius).

 Com prendre una bona decisió

 La Bíblia diu que «els que es casen tindran dificultats en la vida» (1 Corintis 7:28). Aixina que no et sorprengues si apareix alguna dificultat mentres vos esteu coneixent.

 Els xicotets desacords no sempre signifiquen que la relació no té futur. La qüestió és: podeu resoldre’ls pacíficament? És precís que els dos sigueu capaços de fer-ho si arribeu a casar-vos.

 Principi bíblic: «Més bé, sigueu bondadosos els uns amb els altres, tracteu-vos amb tendresa i compassió, i perdoneu-vos amb generositat» (Efesis 4:32).

 No obstant, els desacords importants o freqüents podrien indicar que no sou compatibles. Si eixe és el cas, pensa que és millor que t’hages adonat ara, i no quan t’hages casat.

Els desacords importants o freqüents podrien indicar que no sou compatibles.

 En resum: Si tens dubtes importants sobre la persona amb qui estàs eixint o de si esteu preparats per a casar-vos, no els ignores!

 Principi bíblic: «El prudent veu el perill i s’amaga, però els inexperts continuen avant i patixen les conseqüències» (Proverbis 22:3).

 Si decidixes trencar

 Una ruptura pot ser dolorosa. No obstant, si un o els dos teniu dubtes seriosos sobre la vostra relació, potser lo millor seria trencar.

 Però, com hauries de fer-ho? A no ser que les circumstàncies t’obliguen, evita trencar per missatge de text o per telèfon. És millor que tries el moment i el lloc apropiats per a parlar cara a cara d’este tema tan important.

 Principi bíblic: «Digueu-vos la veritat els uns als altres» (Zacaries 8:16).

 Vol dir que has fracassat si decidixes tallar? Recorda que el festeig està per a ajudar-te a decidir si et casaràs o no amb eixa persona. Aixina i tot, si la relació acaba, pots aprendre lliçons molt valuoses de la teua experiència.

 Pregunta’t: Quines coses he descobert sobre mi en esta relació? M’he adonat que he de millorar en alguna cosa per a estar preparat per a casar-me? Què faria diferent si decidira tornar a eixir amb algú?

a Per a entendre millor com poden afectar estos reptes a l’home i la dona, consulta els articles «Ajuda per a les famílies: Què podem fer quan tenim diferents punts de vista?» i «Ajuda per a les famílies: L’altra cara del que no t’agrada del teu cònjuge».