Пређи на садржај

Пређи на садржај

Шта о Богу учимо од његових слугу

Шта о Богу учимо од његових слугу

Бог је у у прошлости слао своје слуге да другим људима преносе његове објаве. Да ли су оне важне и за нас данас? Јесу. Погледајмо шта о Богу учимо од тројице његових верних слугу.

АВРАХАМ

Бог је непристрастан и жели да чини добро свим људима.

Бог је обећао Аврахаму (Ибрахиму): „Преко тебе ће се благословити сви народи на земљи“ (Постанак 12:3).

Шта нам то говори? Бог све нас много воли и жели да подари леп живот свим мушкарцима, женама и деци који га слушају.

МОЈСИЈЕ

Бог је милостив и награђује оне који се потруде да га упознају.

Мојсије (Муса) је од Свевишњег добио моћ да чини велика чуда. Али ипак га је молио: „Обзнани ми своје путеве да бих те боље упознао и да бих и даље имао твоју наклоност“ (Излазак 33:13). Бог је радо услишио Мојсијеву молитву и помогао му да га боље упозна. На пример, Мојсије је увидео да је „Бог милосрдан и самилостан“ (Излазак 34:6, 7).

Шта нам то говори? Без обзира на наш пол или узраст, Бог ће нас наградити ако се потрудимо да га упознамо. Он нам је у својој Речи показао како жели да му служимо и заузврат ће нам радо исказати наклоност.

ИСУС

Исус (Иса) је био саосећајан и лечио је све врсте болести

Ако будемо учили о Исусу, моћи ћемо заувек да уживамо у дивним стварима које нам Бог спрема.

Из Божје Речи сазнајемо много тога о Исусовом животу и учењима. Бог му је дао моћ да чини разна чуда, на пример да лечи слепе, глуве и хроме. Чак је враћао мртве у живот. Тиме је показао шта ће Бог у будућности учинити за све људе. Исус је рекао шта људи треба да раде да би вечно живели у таквом свету: „Да би добили вечни живот, треба да добро упознају тебе, јединог правог Бога, и онога кога си послао, Исуса“ (Јован 17:3).

Исус је био самилостан, благ и добар. Он је све срдачно позивао: „Узмите мој јарам на себе и учите од мене, јер ја сам благ и понизан у срцу, и наћи ћете окрепу“ (Матеј 11:29). Зато је често био окружен мноштвом људи, међу којима су били и мушкарци и жене, и млади и стари. Осим тога, иако се у његово време на жене гледало с ниподаштавањем, Исус је поштовао достојанство жена и био добар према њима.

Шта нам то говори? Исус је показао да много воли људе и пружио нам је изврстан пример како треба да се опходимо једни према другима.

ИСУС НИЈЕ БОГ

Божја Реч каже да „постоји један Бог“, који је узвишени Створитељ свега, и да је Исус као Месија понизно преносио његове објаве (1. Коринћанима 8:6). Исус је отворено рекао да је Бог већи од њега и да га је послао на земљу (Јован 11:41, 42; 14:28). *

^ одл. 17 Више информација о Исусу може се наћи у 8. и 9. делу брошуре Права вера у Бога – кључ за срећан живот, која је доступна на сајту www.pr418.com.