Salta al contingut

Existix Déu?

Existix Déu?

Què diu la Bíblia

 La Bíblia aporta proves clares de l’existència de Déu. Ens anima a posar fe en Déu, no creient cegament el que les religions afirmen, sinó utilitzant la nostra capacitat de raonar i el nostre enteniment (Romans 12:1; 1 Joan 5:20). Analitza els següents arguments basats en la Bíblia:

  •   L’existència d’un univers ordenat i la vida que conté apunta a un Creador. La Bíblia diu: «Efectivament, tota casa té el seu constructor, però el constructor de tot és Déu» (Hebreus 3:4). Encara que és un argument simple, molta gent amb estudis el troba molt convincent. a

  •   Els sers humans tenim el desig natural de comprendre el propòsit de la vida. Este desig és una classe de fam que no se’n va encara que satisfem les nostres necessitats físiques. Forma part de la necessitat espiritual que tenim com a «pobres en l’esperit», el que inclou el desig de conéixer i adorar a Déu (Mateu 5:3; Apocalipsi 4:11). Eixa necessitat no només és prova clara que Déu existix, sinó que indica que és un Creador amorós que vol satisfer-la (Mateu 4:4).

  •   La Bíblia conté profecies molt precises que es van escriure amb segles d’antelació i que s’han complit de manera exacta. L’exactitud i la precisió d’aquelles prediccions indiquen clarament que provenen d’una font sobrehumana (2 Pere 1:21).

  •   Els escriptors de la Bíblia coneixien detalls científics molt avançats per a la seua època. Per exemple, en l’antiguitat molta gent creia que la Terra se sostenia sobre un animal, com ara un elefant, un javalí o un bou. Per contra, la Bíblia diu que Déu «penja la terra sobre el no-res» (Job 26:7). A més, descriu encertadament la forma de la Terra com una «esfera», o «globus» (Isaïes 40:22 nota, La Biblia. Traducción del Nuevo Mundo). Molta gent creu que l’explicació més raonable per a este enteniment tan avançat és que els escriptors de la Bíblia reberen eixa informació de Déu.

  •   La Bíblia respon preguntes molt importants, el tipo de preguntes que, si no es contesten satisfactòriament, poden fer que una persona deixe de creure en Déu. Per exemple, si Déu és amor i totpoderós, per què hi ha tant de patiment i maldat en el món? Per què la religió sol ser una influència roïna, en comptes de bona? (Titus 1:16)

a Per exemple, el difunt astrònom Allan Sandage va dir en una ocasió respecte a l’univers: «Trobe poc probable que este orde provinga del caos; ha d’haver-hi un principi d’orde. Per a mi, Déu és un misteri, però és l’explicació al milacre de l’existència, el perquè de les coses».