Vrati se na sadržaj

20. MAJ 2024.
TAJLAND

Jehovini svedoci na Međunarodnom sajmu knjiga u Bankoku ukazuju na ulogu Biblije u očuvanju mentalnog zdravlja

Jehovini svedoci na Međunarodnom sajmu knjiga u Bankoku ukazuju na ulogu Biblije u očuvanju mentalnog zdravlja

U Bankoku, na Tajlandu, od 28. marta do 8. aprila 2024. održan je 22. Međunarodni sajam knjiga u Nacionalnom kongresnom centru kraljice Sirikit. Ovaj sajam je privukao skoro dva miliona posetilaca. Jehovini svedoci su postavili štand na kom su istakli kako primenjivanje biblijskih saveta pomaže u borbi sa stresom i očuvanju mentalnog zdravlja. Započeto je mnogo razgovora, a 34 osobe su zatražile biblijski kurs.

Tokom razgovora na štandu, jedan čovek je spomenuo da njegova ćerka pati od ozbiljne depresije. Naša braća su mu pročitala nekoliko korisnih misli iz Stražarske kule broj 1/2023. s nazivom „Mentalno zdravlje – Može li Sveto pismo pomoći?“ Takođe su mu pomogla da na sajtu jw.org pronađe materijal za porodice. Bio je veoma zahvalan za praktične savete iz Biblije i rekao je da će ih što pre podeliti sa svojom ćerkom.

Jedan vladin zvaničnik je posetio naš štand i dugo razgovarao s jednim našim bratom. Nakon što je pogledao nekoliko videa sa sajta jw.org, postavio je neka pitanja o Jehovinim svedocima i o našem biblijskom obrazovnom programu. Zapazio je plakat s ponudom biblijskog kursa i pitao: „Kako to izgleda?“ Brat mu je pokazao kako izgleda interaktivni biblijski kurs pomoću brošure Budi srećan zauvek! Dogovoreno je da se s njim nastavi razgovor.

Kad je jedna sestra pokazala naš veb-sajt jednoj ženi i ukratko joj objasnila zašto propovedamo, žena je pitala: „Kojim se još aktivnostima bavite?“ Sestra joj je pokazala video Kako izgledaju sastanci u Dvorani Kraljevstva? Žena je s pažnjom pogledala video, a zatim je rekla: „Atmosfera na vašim sastancima je tako srdačna! Volela bih da dođem.“ Naredne sedmice je putovala skoro dva sata da bi došla na sastanak.

Zahvalni smo braći i sestrama u Bankoku što su iskoristili ovu priliku da pomognu drugima da osete „Božji mir koji prevazilazi ono što čovek može razumeti“ (Filipljanima 4:7).