Vrati se na sadržaj

25. APRIL 2024.
PARAGVAJ

Jehovini svedoci ističu praktičnu vrednost Božje Reči na sajmu knjiga u Paragvaju

Jehovini svedoci ističu praktičnu vrednost Božje Reči na sajmu knjiga u Paragvaju

Od 28. februara do 10. marta 2024, u Asunsionu, u Paragvaju, održan je godišnji sajam knjiga. Procenjuje se da svake godine oko 10 000 ljudi poseti ovaj sajam. Na njemu je učestvovalo preko 160 braće i sestara koji su na našem štandu posetiocima pokazivali koliko je Božja Reč praktična i kako im mnogi videi i publikacije na sajtu jw.org mogu pomoći da je razumeju. Bile su izložene publikacije u štampanom i elektronskom formatu na jeziku gvarani i na španskom, kao i na paragvajskom znakovnom jeziku.

Jedan čovek je prišao našem štandu nakon što je video plakat koji poziva na besplatan biblijski kurs. Naša braća su mu objasnila kako izgleda proučavanje Biblije pomoću brošure Budi srećan zauvek! Nakon što je pregledao njen sadržaj, rekao je: „Nisam ni slutio da Biblija daje odgovore na sva ova pitanja!“ Bilo mu je zanimljivo i kad je saznao da se Bog zove Jehova. Braća su se dogovorila s tim čovekom da nastave razgovor i počnu biblijski kurs.

Jedan drugi čovek je oduševljeno rekao našoj sestri na štandu koliko mu je drago što na našem sajtu može naći puno informacija na urođeničkim jezicima kao što su gvarani koji se govori u Paragvaju, gvarani koji se govori u Argentini i Brazilu i jezik nivakle. Pohvalio je Jehovine svedoke za to što se trude da prevedu biblijsku literaturu na jezike koji nisu toliko zastupljeni.

Neka braća i sestre koji su učestvovali na sajmu knjiga

Brat Danijel Sarkone, koji je organizovao volontere koji su učestvovali na sajmu, izjavio je: „Imali smo puno lepih razgovora sa onima koji žele da nešto više saznaju o Bibliji i to nas jako raduje.“ Najmanje 13 osoba je zatražilo biblijski kurs.

Drago nam je što se u Paragvaju i dalje daje lepo svedočanstvo i što puno njih upoznaje istinu (Psalam 119:160).