Vrati se na sadržaj

14. MAJ 2024.
OBALA SLONOVAČE

Jehovini svedoci prenose biblijsku istinu posetiocima međunarodnog fudbalskog turnira u Obali Slonovače

Jehovini svedoci prenose biblijsku istinu posetiocima međunarodnog fudbalskog turnira u Obali Slonovače

Od 13. januara do 11. februara 2024, fudbalski timovi iz cele Afrike takmičili su se na 34. Afričkom kupu nacija. Domaćin kupa je bila Obala Slonovača u koju su se slile hiljade ljudi iz 24 države. Jehovini svedoci su za vreme turnira organizovali propovedničku akciju kako bi sa posetiocima razgovarali o biblijskim učenjima. U pet većih gradova u kojima su se održavale utakmice postavljeno je više od 120 kolica s literaturom.

U Abidžanu je jedan mladić prišao kolicima s literaturom jer je zapazio brošuru s naslovom Kad neko koga volite umre. Rekao je da je nedavno izgubio dobrog druga. Braća su mu pročitala utešne reči iz Jovana 5:28, 29, što ga je veoma dirnulo. Dao je braći svoju adresu i pozvao ih da ga posete kako bi nastavili razgovor.

U Anjami je kolicima prišao jedan policajac. Rekao je da voli da čita našu literaturu, naročito teme o stvaranju i poreklu života. Dodao je da mu je raspored jako gust, ali ipak je ostavio braći broj telefona i rekao da bi voleo da ostanu u kontaktu.

Jedan sredovečni čovek je prišao kolicima u Abidžanu i rekao da je kao mladić proučavao Bibliju sa Jehovinim svedocima, ali je zatim izgubio kontakt sa skupštinom. Međutim, svih tih godina je uvek jasno video razliku između Jehovinih svedoka i drugih religija. Posebno ga je oduševljavalo jedinstvo i sloga među Svedocima, čak i u vreme političkih nemira. Rekao je da bi želeo ponovo da proučava i braća ga sada redovno posećuju i vode biblijski kurs s njim.

Radujemo se što su braća i sestre iz Obale Slonovače iskoristili ovu priliku da bi omogućili ljudima iz mnogih zemalja da se upoznaju s „veličanstvenim Božjim delima“ (Dela apostolska 2:11).