Vrati se na sadržaj

Gore levo: kolica sa literaturom u Šerbruku, u Kanadi. Dole levo: fotografija potpunog pomračenja koje se 8. aprila 2024. videlo u Kvibeku. Desno: mapa koja prikazuje putanju potpunog pomračenja u nekim delovima Severne Amerike

16. MAJ 2024.
VESTI IZ SVETA

Jehovini svedoci u Severnoj Americi prenose dobru vest tokom pomračenja Sunca

Jehovini svedoci u Severnoj Americi prenose dobru vest tokom pomračenja Sunca

Dana 8. aprila 2024, u nekim delovima Severne Amerike je bilo vidljivo potpuno pomračenje Sunca. Milioni su se okupljali na različitim mestima, a mnogi su čak i doputovali izdaleka kako bi videli ovaj fenomen. Zbog toga je organizovana posebna propovednička akcija u preko dvadeset gradova koji su se nalazili na putanji pomračenja. U njoj su učestvovali Jehovini svedoci iz Kanade, Meksika i Sjedinjenih Država. Izložili su kolica sa literaturom na oko 15 jezika.

U gradu Karbondejl, u američkoj saveznoj državi Ilinois, dva studenta su prišla našim kolicima. Jedna sestra je s njima započela razgovor koristeći pitanje „Da li je život nastao stvaranjem?“ sa plakata na kolicima. Jedan od mladića je u toku razgovora pitao: „Ako Bog stvarno postoji i voli nas, zašto onda dopušta patnju?“ Sestra mu je pokazala kako da pomoću sajta jw.org pronađe odgovor na to pitanje. Obojica su pogledali jedan od naših videa o toj temi i oduševili su se. Rekli su da žele da saznaju više a i da će ono što su saznali podeliti sa svojim prijateljima.

Braća i sestre u Kanadi i Sjedinjenim Državama koji su učestvovali u ovoj akciji na dan pomračenja

U Šerbruku, u kanadskoj saveznoj državi Kvibek, jedan mladić koji govori pandžapski veoma se obradovao kad ga je sestra na kolicima pozdravila na njegovom jeziku. To je vodilo do lepog razgovora i sestra mu je pokazala kako izgleda biblijski kurs pomoću brošure Budi srećan zauvek! Mladić se iznenadio kad je saznao da može da proučava Bibliju u vreme i na mestu koje njemu odgovara, čak i preko video-veze. Sestra se s njim dogovorila da neko od naše braće započne s njim biblijski kurs.

U Evansvilu, u američkoj saveznoj državi Indijana, jedna sestra je započela razgovor sa ženom koja je spomenula da se preselila u taj kraj kako bi brinula o bolesnoj majci. Sestra joj je rekla kako i ona brine o svojoj majci i da razume kroz šta prolazi. Pročitala joj je utešne reči iz Isaije 33:24 i Otkrivenja 21:4. Ženu su toliko ganule ove reči da je zamolila sestru da joj ih još jednom pročita. To je vodilo do jako lepog razgovora i dogovorile su se da ostanu u kontaktu.

Radujemo se sa našom braćom i sestrama što su iskoristili ovu nesvakidašnju priliku da pomognu drugima da upoznaju našeg „Veličanstvenog Stvoritelja“ i njegova predivna obećanja (Propovednik 12:1, 2).