Пређи на садржај

Како Јеховини сведоци користе добровољне прилоге?

Како Јеховини сведоци користе добровољне прилоге?

 Добровољним прилозима финансирамо верске и хуманитарне активности наше организације. Ове активности су повезане с нашим главним задатком, а то је да помажемо људима да постану ученици Исуса Христа (Матеј 28:19, 20).

 Прилоге никада не користимо за увећање нечије приватне својине. Немамо плаћено свештенство нити смо плаћени за то што идемо од врата до врата. Људи који служе у нашим подружницама, укључујући и чланове Водећег тела, јесу заређене слуге нашег верског реда и за то не добијају плату.

Неке наше активности

  •   Издавање публикација. Ми сваке године преведемо, одштампамо, отпремимо и дистрибуишемо на милионе бесплатних Библија и других публикација. Осим тога, имамо сајт jw.org и апликацију JW Library на којима се налазе наше бесплатне дигиталне публикације. На њима нема реклама.

  •   Изградња и одржавање наших објеката. Ми градимо и одржавамо скромне објекте широм света за наше хришћанске састанке, као и објекте за наше подружнице и преводилачка одељења. Већи део тих послова обављају волонтери, што знатно смањује трошкове градње.

  •   Администрација. Активности нашег главног седишта, подружница, преводилачких одељења, као и активности путујућих проповедника, финансирају се путем добровољних прилога који се дају за наше међународно дело проповедања.

  •   Проповедање. Јеховини сведоци нису плаћени за проповедање добре вести нити за поучавање људи Божјој речи (2. Коринћанима 2:17). Међутим, по узору на хришћане из првог века, Јеховини сведоци обезбеђују скроман смештај и неопходне ствари за живот одређеним проповедницима који велики део свог времена посвећују проповедању (Филипљанима 4:16, 17; 1. Тимотеју 5:17, 18).

  •   Поучавање. Наши састанци и већи скупови подупиру се добровољним прилозима. Поред тога, производимо аудио и видео материјал који се темељи на Библији. Одржавамо и разне школе у којима старешине и пуновремене слуге уче како да још боље обављају своје задатке.

  •   Хуманитарна помоћ. Ми помажемо онима који су доживели природну или неку другу катастрофу тако што им обезбеђујемо оно што им је неопходно, попут хране, воде и смештаја. То чинимо за наше сувернике али и за друге људе које је задесила нека невоља (Галатима 6:10).