Пређи на садржај

Помоћ болничком особљу да се лакше носи са стресом

Помоћ болничком особљу да се лакше носи са стресом

 Брин, који живи у Северној Каролини, у Сједињеним Америчким Државама, члан је локалног Одбора за односе с болницама. Ти одбори сарађују с болницама како би пацијенти који су Јеховини сведоци добили што бољу здравствену негу.

 У многим болницама су због пандемије коронавируса биле забрањене посете. Брин је телефонирао директору одељења које се стара за пружање верске подршке пацијентима у једној болници да би видео како може помоћи пацијентима који су Јеховини сведоци.

 Позив је био прослеђен директоровом асистенту. Будући да посете болницама нису биле могуће, Брин је питао да ли број његовог телефона могу дати пацијентима који су Јеховини сведоци како би разговарао с њима. Добио је потврдан одговор.

 Брин је затим споменуо болничко особље. Рекао је да веома цени њихов рад и да се нада да су сви добро. Још је додао да је читао о томе да су сви, а нарочито медицински радници, под великим стресом због пандемије.

 Асистент се сложио с тим да је због пандемије коронавируса посао у болници постао веома стресан.

 Брин је затим рекао: „На нашем веб-сајту има доста информација које могу помоћи људима да се изборе са стресом. Ако одете на сајт jw.org и у поље за претрагу упишете ’стрес‘, пронаћи ћете неке чланке који могу бити од велике помоћи вашим колегама.“

 Док су још разговарали, асистент је отишао на нашу веб-страницу, у поље за претрагу укуцао реч „стрес“ и пронашао неколико чланка на ту тему. Рекао је: „Ово је одлично! Мораћу да покажем директору. Мислим да ће ови чланци много значити нашем особљу и другима. Одштампаћу неколико примерака и поделити им.“

 Неколико седмица касније, Брин је разговарао са директором. Он му је рекао да су посетили наш сајт и да су одштампали неколико чланака који говоре о стресу и сличним темама. Поделили су их медицинским сестрама и другом особљу у тој болници.

 Брин је рекао: „Директор је изразио цењење за подршку коју пружамо пацијентима и захвалио за одличне чланке. Рекао је да су им много користили.“