Пређи на садржај

Молитве једне слепе жене су услишене

Молитве једне слепе жене су услишене

 Јанмеј је Јеховин сведок и живи у једној азијској земљи. Једног дана је једној слепој жени, која се зове Мингђије, помогла да пређе улицу. a Та жена јој је рекла: „Хвала вам. Бог вас благословио!“ Јанмеј ју је питала да ли би волела да се поново виде и разговарају о неким библијским темама. Мингђије се сложила с тим. Касније је рекла да се свакога дана молила да нађе праве Божје слуге. Зашто се молила за тако нешто?

 Мингђије јој је испричала да ју је 2008. године једна пријатељица која је такође слепа позвала да заједно иду у једну цркву која је помагала људима са хендикепом. Након проповеди, питала је свештеника из које књиге је читао. Рекао је да је то Библија и да је то права Божја Реч. Истог часа је жарко пожелела да је прочита. Тако је набавила Библију на Брајевом писму на кинеском и за око шест месеци је прочитала 32 тома те књиге. Док је читала, схватила је да доктрина о Тројству, о којој се говорило у цркви коју је посећивала, није тачна и да се Бог зове Јехова.

 Након неког времена, разочарало ју је понашање неких чланова те цркве. Видела је да не живе у складу са оним што је прочитала у Библији. На пример, они који виде добијали су бољу храну, док су слепи добијали оно што је остало. Погађала ју је таква неправда, па је почела да тражи неку другу цркву у крају у ком је живела. Зато се молила да нађе праве Божје слуге.

 На њу је дубок утисак оставила љубазност наше сестре тако да је радо прихватила да с њом проучава Библију. Касније је отишла и на састанак Јеховиних сведока. Она је рекла: „Никада нећу заборавити тај први састанак. Сви су се са мном срдачно поздравили и то ме је дубоко дирнуло. Иако сам слепа, нису због тога били мање срдачни према мени.“

 Мингђије је добро напредовала и почела је редовно да долази на састанке. Нарочито је волела да пева песме из песмарице, али то јој није било лако будући да није постојала песмарица на Брајевом писму које је она знала. Тако је уз помоћ браће и сестара из скупштине сама направила песмарицу. Требало јој је 22 сата да препише целу песмарицу, у којој има 151 песма. У априлу 2018. је кренула у службу проповедања и од тада је сваког месеца у њој проводила око 30 сати.

Преписивање песмарице на Брајево писмо захтева много времена и труда

 Да би помогла Мингђије да се припреми за крштење, Јанмеј јој је снимила питања и библијске стихове из књиге Организовано извршавајмо Јеховину вољу. Мингђије се крстила у јулу 2018. Рекла је: „Дубоко ме је дирнула љубав браће и сестара на том конгресу. Плакала сам од среће што сам коначно и ја део Божјег народа“ (Јован 13:34, 35). Она сада проводи још више времена у служби проповедања јер жели да покаже другима пажњу и љубав какву је и сама добила.

a Имена су промењена.