Пређи на садржај

24. АПРИЛ 2024.
ЈУЖНОАФРИЧКА РЕПУБЛИКА

На хиљаде Јеховиних сведока у Јужноафричкој Републици проповеда утешну вест из Библије људима који говоре језиком коса

На хиљаде Јеховиних сведока у Јужноафричкој Републици проповеда утешну вест из Библије људима који говоре језиком коса

Од 29. јануара до 11. марта 2024, више од 11 000 браће и сестара из Јужноафричке Републике учествовало је у проповедничкој акцији на језику коса у провинцији Источни Рт. Већина од седам милиона људи који живе у овој провинцији говори језиком коса. Током ове акције, више од 2 700 људи је затражило библијски курс.

На пример, две сестре су среле једну жену која је изгубила брата у трагичној несрећи две седмице раније. Са сузама у очима им је испричала како је њен брат страдао, а сестре су је потом утешиле речима из Откривења 21:3, 4. Жена је желела да сазна више о библијском обећању да више неће бити смрти и патње, па је питала где се одржавају наши састанци. С њом је започет библијски курс.

Сестра по имену Зукисва је упознала једну жену која болује од тешког облика артритиса. Због тога јој је тешко чак и да спреми храну за своју децу. Тог дана када су је сестре посетиле, жена се бринула да неће имати шта да једу јер није имала снаге да замеси хлеб. Зукисва се понудила да замеси хлеб, док је сестра која је била с њом жени прочитала неке библијске стихове. На жену је дубок утисак оставила брига ових сестара, па је одушевљено причала својим пријатељима о томе шта су учиниле за њу. Убрзо након тога, почела је да проучава Библију са Сведоцима.

Док су учествовала у служби од куће до куће у граду Геберха, два брата су наишла на човека коме је нога ампутирана. Рекао је да се дуго питао зашто Бог, који је створио човечанство, допушта Сатани да влада светом (1. Јованова 5:19). Браћа су му показала шта Библија говори о томе. Касније тог истог дана, након што су погледали видео Зашто Бог допушта патњу?, овај човек и његова жена су прихватили библијски курс.

Једна наша сестра, која је такође проповедала у Геберхи, питала је једну жену да ли би желела да прочита Псалам 37:29. Када је прочитала тај стих из своје Библије, жена је рекла да га не разуме. Сестре су јој тад прочитале стих из превода Нови свет на језику коса. Жена је тад узвикнула: „Ово је тако природно! Много је разумљивије него у мојој Библији.“ Са њом је започет библијски курс.

Уверени смо да ће многи који говоре језиком коса у Јужноафричкој Републици прихватити поруку наде коју нам „Бог сваке утехе“ преноси преко своје Речи, Библије (2. Коринћанима 1:3).