Пређи на садржај

25. АПРИЛ 2024.
ПАРАГВАЈ

Јеховини сведоци истичу практичну вредност Божје Речи на сајму књига у Парагвају

Јеховини сведоци истичу практичну вредност Божје Речи на сајму књига у Парагвају

Од 28. фебруара до 10. марта 2024, у Асунсиону, у Парагвају, одржан је годишњи сајам књига. Процењује се да сваке године око 10 000 људи посети овај сајам. На њему је учествовало преко 160 браће и сестара који су на нашем штанду посетиоцима показивали колико је Божја Реч практична и како им многи видеи и публикације на сајту jw.org могу помоћи да је разумеју. Биле су изложене публикације у штампаном и електронском формату на језику гварани и на шпанском, као и на парагвајском знаковном језику.

Један човек је пришао нашем штанду након што је видео плакат који позива на бесплатан библијски курс. Наша браћа су му објаснила како изгледа проучавање Библије помоћу брошуре Буди срећан заувек! Након што је прегледао њен садржај, рекао је: „Нисам ни слутио да Библија даје одговоре на сва ова питања!“ Било му је занимљиво и кад је сазнао да се Бог зове Јехова. Браћа су се договорила с тим човеком да наставе разговор и почну библијски курс.

Један други човек је одушевљено рекао нашој сестри на штанду колико му је драго што на нашем сајту може наћи пуно информација на урођеничким језицима као што су гварани који се говори у Парагвају, гварани који се говори у Аргентини и Бразилу и језик нивакле. Похвалио је Јеховине сведоке за то што се труде да преведу библијску литературу на језике који нису толико заступљени.

Нека браћа и сестре који су учествовали на сајму књига

Брат Данијел Сарконе, који је организовао волонтере који су учествовали на сајму, изјавио је: „Имали смо пуно лепих разговора са онима који желе да нешто више сазнају о Библији и то нас јако радује.“ Најмање 13 особа је затражило библијски курс.

Драго нам је што се у Парагвају и даље даје лепо сведочанство и што пуно њих упознаје истину (Псалам 119:160).